måndag 1 oktober 2018

Två nya ikonmålningskurser på Åh stiftsgård 2019

Under den här kursen så har vi bokat in två nya datum för ikonmålningskurs på Åh stiftsgård under 2019.


Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som målat ikon förut. Vi går igenom grunderna och du får handledning i alla moment. Vi går också igenom teori och pratar om ikoner och tittar på olika ikoner.

De två tillfällena under 2019 är

15-17 mars 2019 (fredag kl 9-söndag kl 17)

samt

18-20 oktober 2019 (fredag kl 9-söndag kl 17)

Vi får återkomma med exakta priser (som troligen måste justeras inför det nya året.) Men det finns möjlighet att boka enkelrum, dubbelrum eller bara betala för maten (om du bor hemma).

Kursavgiften till Eva Forssell Aronsson betalas direkt till henne. I kursavgiften ingår pannå (som du målar på) och färger. Dessutom har Eva med sig material som du kan köpa (penslar, färg och annat praktiskt som kan behövas).

Kursen ordnas av Åh stiftsgård och Sensus. 

Vi bor och arbetar i retreathuset (Göteborgsstugan) där det finns 8 rum att boka (som enkelrum eller dubbelrum). Max antal deltagare på kursen är 10 personer (vi tillämpar väntelista om det blir många som anmäler sig). Vi startar kursen kl 9 på fredagen och avslutas kl 17 på söndagen med middag. Under helgen deltar vi i Åh stiftsgårds tideböner (kl 8, kl 12 och kl 18) och söndagens högmässa kl 11.
(Det finns möjlighet att boka en extra natt och komma redan kvällen innan om det skulle fungera bättre för dig).  

Eva Forssell Aronsson har målat ikoner under många år och har gått massor med olika kurser för för olika lärare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skillnad mellan koptiska och bysantiska ikoner

 Det blev inget blogginlägg igår. Det kommer ett nu stället.  Eva gick ju igenom de olika skillnaderna mellan koptiska och bysantinska ikone...